Oahu, New York og Niagra falls

22 juli 2022 – Oahu (Honolulu)
Det var en noget anden oplevelse at lande på Oahu når man lige kommer fra lille Maui – Det var lige pludselig storby, med højhuse og larm

På Oahu tog vi på en snorkel og dykkertur, ved Turtle Canyon. Far og jeg dykkede mens Victoria og mor snorklede. Vi så 25 havskildpadder hvoraf 8 af dem lå ovenpå hinanden, far og jeg så en haj der lå i en grotte, og en tiger muræne der svømme forbi dem.
(Isabella)Da vi var ferdi med at døge to vi ud og spise vor vi fik aftens mad.vi fik masser af forskellige ratter vi fik ananasdrinks

Da vi kom hjem ville mor ovse have en drink sor hun to vores tome ananaser og helte sin drink i den
(Victoria)

23 Juli
Pearl Harbor

Vi tog til Pearl Harbor for at se deres mindested, de har lavet et mindested for de soldater der døde da Pearl Harbor blev angrebet af Japan den 7 december i 1941. Vi tog på museum derude, og gik ombord på en ubåd der ligger ved overfladen tæt på kanten af museets udendørsområde. Vi kiggede også ud på Arizona Memorial, som er et mindested oven på et skib som sank, skibet er stadig synligt fra mindestedet men lækker desværre også olie engang imellem.
(Isabella) (Ps. – der er meget mere om Pearl Habor i pigernes video logs)

Efter Pearl Habor kørte vi ud til Diamond head for at se det vulkan-krater som der ligger helt inde i Honululu. Vi troede dog ikke vi kunne komme ind i selve krateret uden biletter, men blev enige om at spille dumme turister. Og det viste sig at vi “bare” ikke havde betalt 10$ for at parkere derinde, men vi kunne komme ind og vende bilen, og blev enige om at det var rigeligt.
(Kenneth)


Hawaii 5-0
Vi var ude og se kong Kamehameha 1. statue, den står foran Ali´iolani Hale, hvilket i krimiserien Hawaii 5-0 er deres hovedkvarter.
(Isabella)


Jungle
Senere på dagen tog vi ud i en jungle for at se et vandfald det var super flot der var langt op til vandfaldet og vi alle blev trate og efter vi hade set vandfaldet to vi hjem på hotelet
(Victoria)


Frihedsgudsinen
Næsten alle kender frihedsgudinden, men vi kendte slet ikke til alt den historie der hører til. For eksempel har Gustave Eiffel designet den konstruktion som holder frihedsgudinden stående, og som han senere genbrugte til at lave et højt tårn af jern i Paris. Og designeren som tegnede selve frihedsgudinden havde først lavet samme figur og foreslået for egypterne at have den stående som varetegn til indgangen til Sues kanalen, så hvis de havde sagt ja tak, var frihedsgudinden nok aldrig blevet til noget.

Ellis Island
Efter at have besøgt frihedsgudinden, gik turen til Ellis Island, hvor langt størstedelen af de imigranter som kom til USA i 1800 tallet landede. Og hvis man ikke sejlede på første eller anden klasse, så skulle man forbi øen for at blive registreret og undersøgt for sygdomme.
Her gik der lidt sport i at spotte Danske emigranter, og vi fandt en udstilling om flere danske dokumenter på museet


I New York kom vi en del rundt, Isabella og jeg var ude og besøge Columbia University for at høre om universiteter i New York, og fik en god rundtur på universitetet, og vi var alle ude og se mindepladserne efter World Trade Center.


Her fik ungerne nok den dyreste is på turen, som de selv betalte med deres egne lommepenge, men en dobbeltisvaffel med krymmel og dyppet i chokolade 12$ pr styk.

Metro
Vi blev ret hurtigt glade for metroen i New York – den var super nem at finde ud af, og det meste af tiden var den dejlig kølig, vi prøvede dog også at køre med den en enkelt gang i myldretiden hvor vi næsten ikke kunne komme ind i toget


Central Park og Times Square
Vi var inde og gå i central park, hvor vi hilste på HC Andersen og besøgte Bethesda Fountain som er med i rigtig mange film fra USA.
Derefter gik turen til Times Square hvor vi så på lysskilte, det var dog ikke så hyggeligt, da der var alt for mange mennesker og alt for meget rammasjang, så vi kørt mod hotellet, hvor vi fandt en hyggeligt kinesisk restaurant med lækker og billig mad


Niagra Falls
Efter New York gik turen mod Canada, eller rettere mod Niagra Falls, mega fed oplevelse – der er mange flere billeder derfra i billedgalleriet
Vi endte med at køre over og sove i Canada, for at få den med i passet, her fik Sandie en drink som ungerne mente hun blev lettere bedugget af. Vi boede på et hyggeligt hotel 200m fra vandfaldene, hvor vi kunne gå ned og se vandfaldene fra den Canadiske side, og hvor der var fyrværkeri og lys på vandfaldene da det blev mørk.På turen tilbage mod Newark for at aflevere bilen, kom vi forbi en Armish shop hvor vi fik handlet lidt at de hjemmelavede varer, de var enda så moderne at de tog imod mastercard, så ungerne mente ikke de var helt autentiske.

Skriv en kommentar