21 – 24 juni 2022


Den 21. juni slappede vi af ved poolen, imens far (Kenneth) var på arbejde. Næste dag stod vi tidlig op, og kørte til San Jose´s lufthavn, hvor vi hentede vores lejebil nr. 2. Derefter kørte vi ud og afleverede den første bil, hvorefter vi forlod vi San Jose og satte kursen mod kysten og ramte Santa Cruz sidst på dagen.

Efter et par hyggelige timer på havnen, hvor vi også fik set tivoliet, kørte vi til Monterey, hvor vi sov på “vi skal hurtig herfra igen” HOTEL 🙂


Den 22. juni kørte vi tidligt om morgenen, og stoppede ved Ragged Point Nationalpark for at nyde udsigten, som desværre var begrænset af tågen. Bagefter spiste vi vores morgenmad og hyggede ved vandkanten, inden turen gik videre ud af Highway 1 (se evt. fb for film, da vi pga. opretshav ikke kan dele denne på Youtube) Dagen sluttede af på et lidt pænere motel med pool, da varmen i dag sneg sig op på 38 grader. (Sandie)



Den 23. juni startede vi dagen i den danske by Solvang.

Solvang var det sted, hvor 3 danske mænd slog sig ned, og lavede en by for danske immigranter i 1911. De byggede bindingsværkhuse og lavede små kopier af den lille havfrue i et springvand, og et lille Rundetårn. Parken blev opkaldt efter H.C. Andersen, hvor vi var inde og se et museum med gamle danske bøger samt en masse engelske bøger, som har været brugt i skolen i solvang. (sandie)

Elin som går i min klasse, havde familie i Solvang, vi havde derfor fundet hendes adresse og ville køre forbi, med nogle danske Anders And blade og salmiak lakridser.
Da vi var ved huset var der helt tomt. Naboen kom ud og var sød og fortalte os at Edel var flyttet på plejehjem. Vi ville bare køre videre, men naboen synes vi skulle besøge Edel, da hun elskede gæster, og savnede danskere, da der ikke er ret mange tilbage i Solvang som er danske eller kan snakke dansk. Så vi tog op for enden af vejen, hvor hun boede for at besøge hende. Da hun så os blev hun meget glad og inviterede os ind, vi begyndte at snakke og var overraskede da hun lige pludselig svarede
tilbage på flydende dansk, godt nok var hun 90 år gammel men dansk det kunne hun stadig. Hun viste os rundt i hendes lille hus og viste os de malerier hun havde lavet, hun var en rigtig god kunstner og fotograf hun tog de flotteste billeder jeg nogensinde havde set. Hun fortalte om at i 1950´erne arbejdede hun i Hvidsten kro, for Fru Fill, i to år, derefter var hun flyttet til Solvang med hendes mand. Møblerne i baggrunden var håndbygget af hendes mand. (Isabella)

Efter vi hade besøgt Edel skulle vi have æbleskiver vor jeg fik æbleskiver med medisterpølse det smagte overraskende godt . Min søster og min far fik æbleskiver med is og min mor fik dem normale. bagefter gik vi i H.C.ANDERSEN’s park vor der også var bil udstillinger den dag de var fede

Skriv en kommentar